Om det är så att du känner att du vill få fram den rätta känslan med hjälp av belysning och lampor, så är det viktigt att först tänka igenom din inredning. Det så att du kan se var för ställen där det skulle passa bra att ha till exempel en golvlampa mässing eller någon annan form av belysning. Det är inte fel att våga leka med belysningen och testa att ha dina lampor på olika sätt. Nedan tänkte vi gå igenom rum för rum hur du kan tänka kring belysning.

Belysning i ditt sovrum

I ett sovrum så är det ofta en mysig känsla man vill få fram. Det kan du göra genom att inte använda allt för starka ljuskällor. Men du kan våga att ha flera olika! Du kan bland annat ha sänglampor, som är de som sitter intill sängen. Sedan en taklampa, för att få ett övergripande sken i hela rummet. Du kan även satsa på att ha en snygg fönsterlampa samt en golvlampa i mässing i ett av hörnen. Sedan är det inte fel att även ha en lampa i garderoben, så att du kan se vad du har för kläder där. 

Belysning i din hall

Hallen är ju det första rum alla ser när man kliver in i ditt hem. Här kan du ha en snygg taklampa, eller spotlights som taklampa. Du kan även satsa på att ha en snygg golvlampa mässing, som passar perfekt i en hall för att få till en mysig känsla. Har du garderober i hallen, ha även lampor i dessa. 

Belysning i ditt badrum

Även om det ofta redan finns belysning i badrummet, så kan du ändra om till det du vill ha. Finns möjligheten att bygga in spottar, så gör det! Sedan kan det vara bra att satsa på att ha en badrumsspegel med belysning. Se till att du har ordentligt med ljus så att du ser att göra allt du ska göra.

Belysning i ditt kök

Många gånger är det ju så att köket ses som det viktigaste rummet i ett hem. Här är det viktigt med olika sorters belysning. Ett starkt ljus samt annan belysning för att få till en mysig belysning. Så satsa på en bra taklampa över matbordet, bra belysning över köksytan och arbetsytan. Sedan om du har gott om plats, satsa på en fin golvlampa mässing, som kan förhöja stämningsbelysningen

Belysning i ditt vardagsrum

Vardagsrummet är ofta ett rum där det spenderas en hel del tid samt att man gör en massa olika saker. Här brukar man se på tv, spela spel, umgås, handarbeta med mera. Du bör satsa på att dels ha en bra taklampa, i rätt storlek för rummet. Sedan kan du även satsa på att ha fina fönsterlampor. En snygg golvlampa i mässing passar även det bra, i mörka hörn, eller vid soffan för att se då du handarbetar. Sedan är det inte fel att även använda lampor för att punktmarkera föremål, som tavlor eller bokhyllan eller växter.