Har du funderingar på att köpa dig ett airsoft gun och testa på den globala sporten airsoft? En del köper ju hem ett airsoft bara för att skjuta hemma. Andra har gjort det till ett slags spel, där man är i lag och möter andra. Oavsett om du ska pyssla med detta på egen hand, eller gå med i en förening, så kan det vara bra att ha koll på en del saker. Du behöver bland annat köpa dig ett första vapen. Det kan du göra på https://www.guncity.se/shop/2-airsoft/. Tänk på att du måste vara 18 år eller äldre för att få köpa ett airsoft, oavsett om det är en pistol eller ett gevär. 

Sporten, eller hobbyn med airsoft är något som växer sig allt större. Det finns idag många föreningar som anordnar spel på olika banor idag. Man deltar då i ett lag, och ska bekämpa sina motståndare tillsammans. Det man använder sig av, det är effektbegränsade vapen, som då kan vara ett airsoft gun eller en pistol. Alla airsoftvapen är realistiska replikor av riktiga vapen. Kulorna man skjuter, de är i plast, oftast 6 mm stora. 

Du bör även se till att satsa på rätt sorts skyddsutrustning. Bland annat är det obligatoriskt med ögonskydd. Sedan kan det även vara bra att ha annan skyddande utrustning för resten av kroppen. Se även till att bära bra skor och oömma kläder. Det finns även snygga kläder att köpa som passar just för denna sport. 

Hitta rätt soft air gun

När du ska välja ett vapen till airsoft, så har du rätt mycket att välja på! Det är inte fel att åka och klämma och känna på de olika varianterna, om du har en butik nära dig. Men det går även bra att köpa online! När det gäller drivning av dessa vapen, så finns det fyra varianter. Det är batteri, gas, fjäder och lufttryck. 

En vanlig vapenmodell är den som kallas för AEG som står för Automatic Electric Gun och den drivs med batterier. 

Satsa på bra skyddsutrustning

Det är som sagt ett obligatoriskt krav på att du har skydd för dina ögon om du ska vara med och spela. Sedan kan det ju även vara bra att skydda ditt huvud, med till exempelvis en hjälm. För dina händer finns det bra handskar. En del föredrar även att ha tandskydd. Sedan finns det hela masker att ha på ansiktet.

Utöver skyddsutrustning så kan du även satsa på västar och andra smarta tillbehör som magasinfickor, bälten, hölster och så vidare. 

Det kan även vara smart att satsa på andra extra tillbehör, som extra batterier, extra ammunition och allt annat som kan tänkas behövas för att utöva denna hobby. 

Hitta en förening nära dig

Om du vill börja med airsoft, kolla då om det finns en förening nära där du bor som sysslar med just detta. Om det inte finns, så går det ju att starta själv! På nätet kan du hitta en massa bra information om denna sport samt forum att prata om det.