I tanken är det ganska enkelt att inreda ett hem. Men när du väl ska välja färger, former, möbler och ljus, så är det inte alltid som resultatet blir som förväntat. Därför ska du få en del goda råd för inredning. Det finns nämligen en del knep att ta till för att göra din inredning enklare!

Börja med att hitta din stil och planera sedan från den. Även om det låter trist att sitta och planera, så är det en viktig del av det hela. Du kan hitta en massa inspiration på nätet och sedan gör du en egen mood-board.

Satsa på komfort före design

Även om den där hårda divanen är supersnygg, så fundera på hur bekväm den är att sitta på. Möbler är ju främst till för att användas. De är inte till för att göra sig snygga på bild. Visst finns det möbler som är båda delar, men står du mellan valet av design och komfort, välj då bekvämligheten före! För annars blir det lätt att du har en möbel som bara står utan att användas och det är ju rätt onödigt.

Lyckas med belysningen

Du kanske har hört det där med att ett rum bör ha minst fem ljuskällor, gärna fler? Det är en bra riktlinje att gå efter. Se även till att även variera ljuset md olika typer av ljus, som allmänbelysning, stämningsbelysning och arbetsbelysning så väl som variera med olika golv-, bords- och taklampor.

Gör det enhetligt i rummet

Det är rätt bra att göra ett rum enhetligt så att det får ett bra flow. Det kan du göra genom att hålla samma färgskala. Du kan istället leka med olika former. Om du gillar en viss färg, som röd, ha en röd kudde och ta sedan upp samma färg genom att ha detaljer med det, som i en vas, i en blomma eller i en tavla.

Större är bättre

Storleken har betydelse, i alla fall när man talar om mattor, tavlor och annat. Bigger is better gäller i de allra flesta fall när man talar om inredning. Hellre en riktigt stor matta, som du kan ställa in möblerna på, en att ha en allt för liten.

Ha tålamod

Om du ska göra en större förändring som att måla väggarna, så är det viktigt att välja rätt färg. Det kan vara lämpligt att testmåla färgen på flera ställen i rummet, för att se hur den beter sig. Visst kan det vara trist att vänta in att färgen torkar, men det är ännu tråkigare att måla om ett helt rum, som sedan inte blir bra, så att du får måla om det igen!

Glöm inte växterna

Växter har fått ett uppsving den senaste tiden, inte minst sticklingar, som många idag byter och säljer över hela landet. Du måste inte ha hela hemmet fyllt av små skott, men det är trevligt att ha lite blommor och växter! Det gör att rummen känns lite mer levande. Det finns ju även lättskötta växter att välja bland idag.